Personel Eğitim Alma Başvuru Çağrısı (2018-2019 Kasım)

27 Kasım 2018

BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ

2018-2019 Akademik Yılı Eğitim Alma Hareketliliği İlanı

2018-2019 Erasmus Programları Personel Eğitim Alma Hareketliliği başvuruları 17 Aralık 2018 Pazartesi günü başlayacaktır. 04 Ocak 2019 Cuma günü mesai bitiminde son bulacak başvurular Rektörlük Erasmus Koordinatörlüğüne ekteki başvuru formu doldurularak yapılacaktır.

Eğitim Alma Hareketliliğinin Kapsamı:

Personel eğitim alma hareketliliği program ülkelerinden birinde eğitim almasına imkân sağlayan faaliyet alanıdır. Bu faaliyet kapsamında kişinin mevcut işi ile ilgili konularda sahip olduğu becerileri geliştirmek üzere çeşitli eğitimler (işbaşı eğitimleri, gözlem süreçleri gibi) alması mümkündür. Konferans katılımları ise faaliyet kapsamında

• Eğitim almak üzere gidilecek işletme yurtdışında bir eğitim merkezi, araştırma merkezi, yükseköğretim kurumu ya da işletme tanımına uyan diğer bir kuruluş
  • Personel eğitim alma faaliyeti tam zamanlı bir faaliyettir ve tam gün eğitim alınan süreler için hibe ödemesi yapılır. Bu nedenle Personel Eğitim Alma Hareketliliği Anlaşmasında (Staff Mobility For Training - Mobility Agreement) eğitim alma programının gün bazında belirtilmesi gerekir.
  • Seçim sürecinde BAİBÜ Erasmus Koordinatörlüğü Personel Eğitim Alma Hareketliliği kriterleri dikkate alınacaktır.

Personel Eğitim Alma Hareketliliği için Asgarî ve Azamî Süreler

• Personel eğitim alma hareketliliği için faaliyet süresi, seyahat hariç en az ardışık 2 iş günü ve en fazla 2 ay olarak belirlenmiştir.
  • Hibeli olarak desteklenecek eğitim alma süresi toplam 4 gündür.
  • Gidiş ve dönüş seyahat günleri için hibe ödemesi yapılmayacaktır.
  • Eğitim alma faaliyetinin en geç 31 Mayıs 2020 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
  • Seyahat ücreti (distance calculator/mesafe hesaplayıcısına göre hesaplanarak) ödenecektir.
  • Personel eğitim alma hareketliliğinde, katılım sertifikasında yararlanıcının mücbir sebep göstermeksizin 2 günden az süre ile faaliyet gerçekleştirdiği görüldüğü durumlarda, faaliyet geçersiz kabul edilir ve yararlanıcıya herhangi bir hibe ödemesi yapılmaz. Hibe ödemesi yapılmış ise ödenen hibe geri alınır.
  • Planlanan faaliyetten daha az kalınması durumunda hibe iadesi yapılacaktır.
  • İsteyen personel bu programdan hibe almadan da yararlanabilir.
  • Eğitim Alma Hareketliliği BAİBÜ, Erasmus Koordinatörlüğü 2018-1-TR01-KA103-050350 sözleşme no’lu bütçesinden karşılanacaktır.
  • Seçim sonuçlarına itirazı olan personelin itirazını resmi şekilde 28 Aralık 2018 tarihine kadar Erasmus Koordinatörlüğüne bildirmeleri gerekmektedir.
  • Değerlendirme BAİBÜ 2018-2019 Akademik Yılı Eğitim Alma Hareketliliği Kriterleri’ne göre yapılacaktır.

Başvuru Belgeleri:

• Yabancı dil belgesi
  • Eğitim Alma Programı

Hibeler Hakkında Bilgiler:

Günlük hibe miktarları aşağıdaki şekildedir.

Ülke Grupları

Hareketlilikte gidilen ülkeler

Günlük hibe miktarları (€)

1. Grup Program Ülkeleri

Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç

2. Grup Program Ülkeleri

Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan

3. Grup Program Ülkeleri

Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Romanya, Slovakya, Slovenya, Türkiye

Seyahat Gideri Hesaplamaları:

Personel hareketliliği faaliyetinden faydalanan personelinizin seyahat gideri hesaplamalarında kullanılması gereken “Distance Calculator” linkini aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.

Söz konusu “mesafe hesaplayıcısı” aracılığı ile personelin yerleşik olduğu yerden, faaliyet yerine kadar olan 2 nokta arasının km değeri tespit edilmeli ve aşağıdaki tablo kullanılarak seyahat hibesi hesaplanmalıdır.

Elde edilen “km” değeri

Hibe miktarı

10-99 km arası

20 €

100-499 km arası

180 €

500-1999 km arası

275 €

2000-2999 km arası

360 €

3000-3999 km arası

530 €

4000-7999 km arası

820 €

8000 km ve üzeri

1.300 €

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Öğr. Gör. Dilda GÖÇMEN ÇELİK

Hareketlilik Koordinatörü (Personel/ Giden Staj Öğrencisi)

tel: 1092

2018-2019 Eğitim Alma Hareketliliği Başvuru Formuna buradan ulaşabilirsiniz.

BAİBÜ, Erasmus Koordinatörlüğü 2018-2019 Eğitim Alma Hareketliliği Kriterlerine buradan ulaşabilirsiniz.

HABERLER & ETKİNLİKLER