Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Başvuruları

08 Şubat 2019

2019-2020 AKADEMİK YILI ERASMUS ÖĞRENCİ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ İLANI

"2019-2020" eğitim öğretim yılı Erasmus+ Hareketlilik Programları kapsamında yurt dışında "Öğrenim Görmek" isteyen öğrencilerimiz için Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Başvuruları 11 Şubat 2019 tarihinde başlayacaktır. Başvuru kriterlerine ilişkin detaylar daha önce  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. adresinde yayınlanmıştı.

Başvuruya ait bilgiler aşağıda detaylıca açıklanmıştır. Lütfen dikkatle okuyunuz.

Başvuru Tarihi ve Yeri

Başvuru tarihleri:

11 Şubat – 25 Şubat 2019 (09:00-16:00 saatleri arası)

Başvuru Yeri:

Başvuruda Aranan Genel Şartlar

-      Ön Lisans / Lisans öğrencileri için not ortalaması (GANO) en az 2,20 olması (4,00 üzerinden)

-      Yüksek Lisans / Doktora öğrencileri için not ortalaması (GANO) en az 2,50 olması (4,00 üzerinden)

-      Dil Sınav Notunun en az 60,00 olması (100 üzerinden) (Son 2 yılı kapsayan bir sınav olmalıdır)

Not: İngilizce Öğretmenliği ve Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencileri için dil puanı en az 80,00 olmalıdır (100 puan üzerinden)

Başvuruda İstenen Belgeler

-          1 adet imzalı Başvuru Formu (aşağıdaki detaylara bakınız)

-          1 adet imzalı-mühürlü Transkript

-          1 adet imzalı-mühürlü Öğrenci Belgesi

-          2 adet Dil Yeterlilik Belgesi (aşağıdaki detaylara bakınız)

-          1 adet Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

-           1 adet vesikalık fotoğraf

İstenen belgeler ile ilgili detaylı bilgiler aşağıda yer almaktadır.

• Başvuru Formu

- Aşağıda belirtilen adresten alınacaktır. Formun çıktısı alındıktan sonra imzalanıp Erasmus Ofisine diğer belgeler ile birlikte teslim edilecektir.  Başvuru Formuna ulaşmak için buradan ulaşabilirsiniz: http://erasmusbasvuru.ibu.edu.tr/

• Transkript ve Öğrenci Belgesi (İmzalı-Mühürlü)

- Bağlı olduğunuz Fakülte/YO/Enstitü ‘den alınacaktır.

• Dil Yeterlilik Belgesi:
  1. Eğer dil puanınızı Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu’nun yaptığı dil sınavından almış iseniz, bu belgeyi (2 adet) Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü’nden imzalı-mühürlü olarak almalısınız.
  2. Eğer dil puanınızı YDS/e-YDS/YÖKDİL veya ÖSYM tarafından gerçekleştirilmiş bir sınavdan almış iseniz, sınav sonuç belgenizi Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi ÖSYM Bürosunda imzalatarak getirmelisiniz.
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi:

- Nihai olarak sahip olduğunuz kimliğinizi ön-arka yüzünün fotokopisi getirmelisiniz.

Yukarıda belirtilen bütün belgeleri eksiksiz olarak Erasmus Ofisine getirince imza karşılığında belgeleri teslim ettikten sonra başvurunuz tamamlanmış olacaktır. Bu süreçten sonra ön eleme sonuçları 08 Mart 2019 tarihi mesai bitimine kadar sayfamızda yayınlanacaktır. Sonuçlara itirazlar 11-12 Mart 2019 tarihi mesai saatleri içerisinde alınacaktır.

Başvuruların değerlendirilmesi ile ilgili kriterler ve diğer detaylar için aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.