Erasmus Kapsamında Gelen Öğrenciler İçin Oryantasyon Günleri

04 Ekim 2024 Cuma

ERASMUS KAPSAMINDA GELEN ÖĞRENCİLER İÇİN ORYANTASYON GÜNLERİ DÜZENLENDİ

Erasmus+ KA171 ve KA131 Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve üniversitelerarası Mutabakat Anlaşması (MoU) kapsamında İspanya, Macaristan, Kosova ve Kazakistan’dan 2024-2025 akademik yılı güz döneminde üniversitemizde öğrenimlerini sürdürmek üzere gelen 13 öğrenci için Üniversitemizi ve Ofisimizi tanıtmak, birbirleriyle tanışmalarını sağlamak ve üniversitemizdeki işlemleri ile ilgili bilgilendirmek amacıyla 25 -27 Eylül 2024 tarihleri arasında oryantasyon günleri düzenlendi.
Söz konusu oryantasyon günlerinde öğrencilerin birbirlerine, programa ve kurumumuza uyum sağlamaları için kütüphane eğitimi, danışmanlarıyla tanıştırma, şehir ve üniversite tanıtımı gibi etkinlikler düzenlendi. Akademik ve resmi süreçler ile ilgili bilgilendirme yapılarak, Türk kültürü hakkında kısa sunum gerçekleştirildi. Bu süreçte Ofisimizle işbirliği içinde faaliyet gösteren üniversitemiz ESNIBU (Erasmus Student Network) Topluluğu öğrencileri gelen öğrencilerimize rehberlik sağladı.