PERSONEL BAŞVURU İLANI- KA131 Personel Ders Verme Hareketliliği I. Çağrı (2024 Projesi)

13 Ocak 2025 Pazartesi


Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi

Erasmus Koordinatörlüğü
2024 Bütçesi 2024-2025 Akademik Yılı
Erasmus+ KA131
Personel Ders Verme Hareketliliği Başvuru İlanı- I Çağrı
 
 
Proje Numarası: 2024-1-TR01-KA131-HED-000196303
                             
                        
Erasmus+ KA131 Personel Ders Verme Hareketliliği kapsamında, AB üyesi ülkelere yapılacak hareketlilikler gerçekleştirilmektedir.
Hareketlilik, 2024-2025 akademik yılı personel ders verme hareketliliğini kapsamaktadır.
Kontenjan sayısı: 15 personel
İlan yayınlanma tarihi: 13 Ocak 2025
Başvuru tarihleri: 03-17 Şubat 2025 (mesai bitimi saat 17.00)
Başvuru linki:  https://turnaportal.ua.gov.tr/giris
Başvuru sonuçlarının ilanı için öngörülen tarih: 21 Şubat 2025
 
Başvuru şekli:
-           Tüm başvuru işlemleri, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yapılandırılan e-devlet başvuru platformu üzerinden ve çevrimiçi olarak yürütülecektir.
-           Başvuru için istenen belgelerin Başvuru Portalının ilgili bölümüne yüklenmesi gerekmektedir. Eksik belge ile başvurular, değerlendirmeye alınmayacaktır.
-           Başvuru portalı 17.02.2025 tarihinde saat 17:00 itibariyle kapanacak, belirtilen tarih ve saatten sonra sisteme başvuru ya da belge girişi yapılamayacaktır.
-           Portala e-devlet ile giriş yaptıktan sonra Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Erasmus+ başvurularına ulaşabilirsiniz.
-           Başvuru sonunda ‘Başvuru Formunu Onayla’ butonuna basmayı unutmayınız.
Tüm adaylar aşağıda belirtilen değerlendirme ölçütlerine göre oluşan ağırlıklı puanlarına göre sıralanacaktır. Seçim Sonuçlarının ilanından sonra, seçim ve yerleştirmeye konu tüm itiraz, başvuru ve talepler e-posta yoluyla kabul edilecektir: erasmus@ibu.edu.tr 
        
Başvuru esnasında sisteme yüklenmesi gereken belgeler:
 
-Dil Puanı Belgesi (Minimum dil puanı 65’tir. YDS, KPDS vb. gibi eşdeğerliği ÖSYM tarafından kabul edilen sınav sonucunu belgeleyen personele puan verilir, bkz. seçim kriterleri)
 
-Görev Belgesi (ÜBYS üzerinden imzalı temin edilecektir) (Lütfen hizmet dökümü belgesi YÜKLEMEYİNİZ)
 
-Özel Durum Belgesi (Engellilik, AFAD Yardım gibi durumlarla ilgili kamu kurumundan alınan rapor, dekont, vb. kanıtlayıcı belge ile belgeleyen personele puan verilir, bkz. seçim kriterleri) (varsa)
 
 
Kurumumuza verilen bütçe sınırlı olduğundan, başvuruların değerlendirilmesinde gidilen üniversite ve bölüm çeşitliliğinin sağlanmasına öncelik verilecek ve kontenjan dağılımı başvuru çeşidine göre değerlendirilecektir.
 
Ders Verme Hareketliliğinin Kapsamı:
  • Personel ders verme hareketliliği, Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda ders vermekle yükümlü olan bir personelin, Ortak Ülkelerin birinde kurumlararası anlaşma imzalanan bir yükseköğretim kurumunda ders vermekle yükümlü olan bir personelin kurumlararası anlaşma kapsamında Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda öğrencilere ders vermesine ve ders vermeye ilişkin olarak karşı kurumla ortaklaşa akademik/eğitsel faaliyetler gerçekleştirmesine imkân sağlayan faaliyet alanıdır.
  • Personel hareketliliği gerçekleştirmek isteyen personelin Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda tam/yarı zamanlı olarak istihdam edilmiş ve o kurumda fiilen görev yapmakta olan personel olması gerekir.  Yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş olan personel için kadro şartı aranmaz, yükseköğretim kurumu ile arasında sözleşme olan personel faaliyetlerden faydalanabilir. Kadrosu farklı bir kurumda olup da sözleşmeli olarak başka bir yükseköğretim kurumunda çalışmakta olan personel, hareketliğe, kadrosunun bulunduğu değil fiilen çalıştığı kurumda başvurur. Hizmet alımı yolu ile yükseköğretim kurumunda istihdam edilen personel ile yükseköğretim kurumu arasında sözleşme olmadığından, bu kişiler personel hareketliliğinden faydalanamaz.
  • Personel ders verme hareketliliği için faaliyet süresi, seyahat günleri hariç 5 iş günü olarak belirlenmiştir. Seyahat günleri için hibe ödemesi yapılmayacaktır. Faaliyetin geçerli bir faaliyet olarak değerlendirilebilmesi için en az 8 ders saati ders verilmesi zorunludur.
  • İkili anlaşmalar listesine ulaşmak için tıklayınız.
  • Program kuralları gereği, 5 iş gününün altında faaliyet gerçekleştirilemez. Personel ders verme hareketliliğinde, katılım sertifikasında yararlanıcının mücbir sebep dışında 5 günden az süre ile faaliyet gerçekleştirdiği ve/veya vermesi gerekenden daha az saat ders verdiğinin görüldüğü durumlarda, faaliyet geçersiz kabul edilir ve yararlanıcıya herhangi bir hibe ödemesi yapılmaz; yapılan ödeme varsa iade talep edilir.
  • Personel ders verme faaliyeti gün tabanlı bir faaliyettir. Bu nedenle Personel Ders Verme Hareketliliği Anlaşmasında (Staff Mobility for Teaching - Mobility Agreement) ders verme programının gün bazında belirtilmesi gerekmektedir.
  • Seyahat ücreti (distance calculator/mesafe hesaplayıcısına göre) ödenecektir (link aşağıda yer almaktadır).
  • Bir personelin hareketlilik faaliyeti ile vatandaşı olduğu ülkeye gitmesi mümkündür; ancak değerlendirme sürecinde bu personele düşük öncelik verilir.
  • Ders verme faaliyeti, sözleşme gereğince en geç 30 Mayıs 2025 tarihine kadar gerçekleştirilebilir. Ancak faaliyetin en geç karşı kurumun 2024-2025 akademik yılı ders verme süresi bitmeden önce gerçekleştirilmiş olması gerekmektedir.
  • İsteyen personel, programdan hibe almadan da yararlanabilir.
  • Seçim sonuçlarına itirazı olan personelin itirazını seçim sonuçlarının ilanından sonra en geç 10 işgünü içerisinde resmi şekilde Erasmus Koordinatörlüğüne bildirmeleri gerekmektedir.
  • Seçim sürecinde Ulusal Ajans kriterleri ve BAİBÜ Erasmus Koordinatörlüğü Personel Ders Verme Hareketliliği kriterleri dikkate alınacaktır. 
Hibelendirme:
Ders verme hareketliliğinden faydalanacak personele verilecek gündelik miktarı gidilen ülke ile birlikte gidilen süreye göre aşağıdaki tabloda belirtilen tutarlar dikkate alınarak hesaplanır.
 
Ülke Grupları Misafir olunacak Ülke Günlük Hibe (Avro)**
  1. Grup Ülkeler
Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İrlanda, İtalya, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç
Programla İlişkili Olmayan 13. ve 14. Bölge Ülkeleri
 
 
 
171
  1. Grup Ülkeler
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, İspanya, Malta, Portekiz, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Letonya, Slovakya, Slovenya
 
 
 
153
  1. Grup Ülkeler
Bulgaristan, Hırvatistan, Kuzey Makedonya, Litvanya, Macaristan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Türkiye
 
 
133

Seyahat Gideri Hesaplamaları:
Personel hareketliliği faaliyetinden faydalanan personelinizin seyahat gideri hesaplamalarında kullanılması gereken “Distance Calculator” linkini aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.
 http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/tools/distance_en.htm  
 Söz konusu “mesafe hesaplayıcısı” aracılığı ile personelin yerleşik olduğu yerden, faaliyet yerine kadar olan 2 nokta arasının km değeri tespit edilmeli ve aşağıdaki tablo kullanılarak seyahat hibesi hesaplanmalıdır.
 
Seyahat Mesafesi Standart Seyahat Hibe Tutar (Avro) Yeşil Seyahat Hibe Tutarı (Avro)
10 ila 99 KM arasında 28 56
100 ila 499 KM arasında 211 285
500 ila 1999 KM arasında 309 417
2000 ila 2999 KM arasında 395 535
3000 ila 3999 KM arasında 580 785
4000 ila 7999 KM arasında 1188 1188
8000 KM veya daha fazla 1735 1735

Yeşil Seyahat Desteği: Uçak yeşil seyahat kapsamına girmemektedir. İki nokta arası mesafenin çoğunluğunun kat edildiği ana vasıta uçak harici bir vasıta ise yeşil seyahat ek hibesine hak kazanılacaktır.
 
Değerlendirme:
Yapılan başvurular, Ulusal Ajans’ın Erasmus+ Uygulama El Kitabı’nda belirtilen öncelikler dikkate alınarak belirlenmiş olan kriterler ve aşağıda belirtilen kriterler esas alınarak Rektörlük Makamı tarafından oluşturulacak bir komisyon tarafından 20 taban puanı üzerinden, değerlendirilecektir. Değerlendirme sonucunda asıl ve yedek personel belirlenecektir.
 
Kriter Açıklama Kriter Puanı
Programdan ilk kez yararlanma +10
Erasmus+ Koordinatörlüğü görevi var ise +4
Bölümünde Erasmus+ öğrenci hareketliliği gerçekleştiren Erasmus+ Koordinatörü ise +8
 
Bir yükseköğretim kurumu ile anlaşma imzalamak
(Artı puan uygulaması, bir kereliğe mahsus olmak üzere kullanılabilir.)
+4
Daha önce ikili anlaşmanın olmadığı bir yükseköğretim kurumu ile anlaşma imzalamak
(Artı puan uygulaması, bir kereliğe mahsus olmak üzere kullanılabilir.)
+6
Kendileri veya 1. Derece yakınlar AFAD’dan afetzede yardımı alma +10
Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma -10
Engelli, gazi personel ile şehit ve gazi eş ve çocuğu personel ise (belgelendirmek kaydı ile) +5
AB projesi koordinatörü/ortağı olmak +5
Bir önceki yıl gitmeye hak kazandığı halde gerekçe göstermeksizin gitmekten vazgeçme -20
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı tarafından hazırlanan 2021-2025 Ulusal Yapay Zeka Stratejisi kapsamında Yapay Zeka ile ilgili faaliyet yapma (karşı kurumun Yapay Zeka çalışmalarının olduğu ve bununla ilgili çalışma yapılacağına dair belge) +5
Personel Hareketliliği Programından yararlanma
(Ders Verme ve/veya Eğitim Alma)
(Son 2 yıl içerisinde Erasmus personel hareketliliğinden faydalanan personelin başvurusu değerlendirmeye alınmaz.)
Üç yıl önce -5
Dört yıl önce -3
Beş yıl önce -1
YDS, KPDS vb. gibi eşdeğerliği ÖSYM tarafından kabul edilen sınav sonucunu belgeleyen personele, yanda görülen tablodaki şekilde puan verilir. Puan Aralığı Verilecek Puan
65-80 +2
81-90 +4
91-100 +6
Yapılan sıralamada eşitlik olması halinde eşitlik bozulana kadar sırasıyla aşağıdaki öncelikler uygulanır:
  1. Personel ve öğrenci hareketliliği son iki akademik yılda daha az gerçekleşen bölüm personeli
  2. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ndeki hizmet süresi daha fazla olan personel
Seçimlerde programdan faydalananların çeşitliliğini artırmak amacıyla, her bölüme kontenjan sağlanmaya çalışılacaktır.